top of page

Donald Trumps forbud mod indrejse af muslimer

Den nytiltrådte præsident vil sikre sig mod terrorisme med forbuddet mod, at lade folk fra syv muslimske lande rejse til USA.

 

Den amerikanske præsident Donald Trump ønsker, at sikre USA mod terrorister og terrorisme i landet. Han er god til at starte at debatter op i landet, hvilket han har gjort endnu en gang. Han mener at muslimer er for farlige i landet. Trump er bange for, at USA vil ende ud i en krig mod de islamiske terrororganisationer.

I december sidste år foreslog Donald Trump, at forbyde alle muslimers indrejse i USA i en ubestemt periode. Udmeldingen modtog stor kritik fra både demokrater, republikaner og Det Hvide Hus. Barack Obama udtalte, at præsidentkandidatens udmelding diskvalificerede ham fra posten som præsident. Men er et sådant forbud overhovedet muligt?

Den amerikanske terrorekspert- Dan Byman udtaler til BBC: ” Det er langt ude, at landet vil blive splittet, hvis man skriver et forbud om muslimer, det vil skabe mere uro”.

Men efter Donald Trump fik overtaget, ”The White House”, som på dansk er det hvide hus i Washington, gik han straks i gang med at skrive et dekret.

Dekret forhindrer borgere fra syv overvejende muslimske lande (Iran, Irak, Syrien, Sudan, Libyen, Yemen og Somalia), at rejse til USA og sætter en midlertidig stopper for det amerikanske flygtningeprogram, og forbyder syriske flygtninge adgang til landet på ubestemt tid. Inden CBP kom på banen, havde flere amerikanske ambassader i flere lande sagt, at man kan rejse til USA, hvis man har et pas fra et land, som ikke er et af de syv.

Natten til mandag dansk tid underskrev Donald Trump dekretet. Der deltog titusindvis af mennesker i demonstrationer i en lang række amerikanske byer og lufthavne for at protestere mod præsidentens dekret. Formålet med Trumps dekret er, at holde islamiske terrorister ude af landet, så der er fred.

Hvilke konsekvenser vil det have for danskere?

I Danmark må de som har dansk pas gerne rejse til USA, derimod må dem fra en anden etnisk

Donald Trump holder tale hvor han lover at beskytte amerikanerne

baggrund med udenlandsk pas ikke. Danskere med dobbelt statsborgerskab i et af de syv lande, der er påvirket af forbuddet, vil desværre ikke kunne opnå amerikansk visum.

”Det er forkert, at dømme folk på baggrund af hvilken gruppe de tilhører, man har ikke ret til at forbyde folk til ikke at træde ind i landet. Trump har allerede skabt kaos i flere lufthavne og gader, så jeg mener ikke det er løsningen”, sådan lød det fra den danske udenrigsminister Jesper Espedersen.


APPETIZING
ADVENTURES
-
COOKBOOK
Archive
Search By Tags
Ingen tags endnu.
bottom of page