top of page

Elevrådets succesfulde besøg hos UNICEF! Rettighedsskole?

StartFragment

Kulden og blæsten føles hård og kold, men alligevel mærkes en spændt og glædelig stemning, blandt de femogtyve elever fra Borgerskolens elevråd. De står nemlig klar foran FN´s hovedkvarter i Nordhavn. Elevrådet har været så heldige, at komme ind for at besøge Unicef og høre lidt om, hvad det indebærer at være en rettighedsskole.

En del elever fra vores elevråd, drog i efteråret til Randers, i forbindelse med det årlige DSE-kursus. En weekend, med andre elever fra hele Danmark. Her debatteres der, leges og så bliver der snakket rettigheder for elevers vedkommende. Til denne konference, fik DSE ekstraordinært besøg af en repræsentant fra Unicef, der fortalte om, hvad det vil sige, at være en rettighedsskole. Herefter blev foredraget angående rettighedsskoler taget op i elevrådet. Alle var nu fastbesluttet på, at vi som skole vil udvide vores horisont, og blive en rettighedsskole.

Paskontrollen siger nu go og eleverne, kan finde deres pas frem. Tasker, jakker og andet lægges i bokse og køres igennem kontrollen. Alle kommer igennem, og kan nu bevæge sig ind i hovedkvarteret. En stor, sort og snørklede trappe, møder os i foyeren. Det samme gør, Neeni Lomborg Rasool, som er vores guide og underviser i dag. Hun tager imod os, og vi får navneskilte på.

Turen går nu op under taget, til Unicefs kontor. Her sætter vi os til rette i grupper bestående af fire. Neeni introducerer dagens program og byder os velkommen. Dagens program består af forskellige aktiviteter såsom, små sketches, hvad en rettighedsskole indebærer og små dialoger i krogene. En af de aktiviteter, som vi brugte mest tid på, var en aktivitet hvor vi i grupperne skulle finde ud af hvilke behov og rettigheder der skal være for, at kunne starte en ny planet op. Det var en super fed, udfordrende og tankevækkende aktivitet, som tvang os til at tage nogle svære valg.

Efter alle aktiviteter fik vi rundet dagen af, med en spørgerunde om folks mening om dagen. Alle var meget tilfredse med dagens besøg, og der var en stor enighed blandt elevrødderne om, at Borgerskolen skulle sætte fokus på, at blive en rettighedsskole.

Få dage efter det succesfulde besøg hos Unicef, tog elevrådets kontaktlærer, Mette Conrad det op til et ledelsesmøde, og ledelsen er stadig i gang med drøftelser om hvorvidt Borgerskolen skal blive en rettighedsskole.

For at læse mere om hvad en rettighedsskole er og hvordan man bliver til det, følg nedenstående link: https://www.unicef.dk/rettighedsskoler

Opdatering følger...

EndFragment


APPETIZING
ADVENTURES
-
COOKBOOK
Archive
Search By Tags
Ingen tags endnu.
bottom of page