top of page

Er folkeskolen i fare?



I de seneste dage har vi hørt en masse om den såkaldte ”VLAK-regering”. Meget kan siges om den; Er Thyra Frank et godt valg som ældreminister, kan vi klare en højere pensionsalder, og hvad sker der med SU’en? Det er alt sammen vigtigt, men det, som er allermest relevant for os, eleverne, lærerne og resten af folkeskolen, er nemlig det simple spørgsmål: Hvilke tiltag kommer folkeskolen til at se?


Den nye koalitionsregering har udnævnt Merete Riisager fra Liberal Alliance som undervisningsminister. Hun er særlig kendt for sin enorme kritik af den omdiskuterede folkeskolereform, der blev skudt i gang for et par år siden. Det er jo lidt ironisk, at den nyudnævnte minister, som før har tordnet imod den problematiske reform, nu skal stå i spidsen for den. Derfor er det så vigtigt at stille spørgsmål ved, hvad hun mon vil bringe til bordet. Vi ser nok ikke nogen store uddannelsesreformer, der bryder med den hidtidige politik, men måske en kamp mellem folketinget og visse udefrakommende organisationer. Her hentydes der selvfølgelig til Kommunernes Landsforening, der i forbindelse med skolereformen ingen hensyn tog til de politiske markeringer, der kom fra Christiansborg og tilmed befolkningen.


Dermed er det også vigtigt at pointere, at den nye regering vil belønne skoler, der løfter deres elevers faglige niveauer i fag som dansk og matematik. "Regeringen vil afsætte en pulje for elevløft på 500 mio. kr. over 3 år, som skal tilskynde skoler til en bedre indsats overfor de fagligt svageste elever, der har behov for at blive bedre til f.eks. dansk og matematik", står der således i regeringsgrundlaget. Ideen stammer fra de tidligere VK-regeringer i 00’erne, hvor man satte samme puljer i gang indenfor sundhedsområdet. Her så man stor gevinst, forklarede Lars Løkke Rasmussen i pressekonferencen på Marienborg.


De 500 millioner skal gå til lavt præsterende skoler over hele Danmark. Selvom den nye regering også påpeger, at der skal være ro om folkeskolen, så mener de alligevel, at det ikke må hindre et løft på den gruppe fagligt svage elever, som i dag tabes.


Vi er dog endnu kun i det første stadier af den nye regering. Meget kan nå at ændre sig, men med disse tiltag fra regeringen kan det meget vel være de første skridt ind på en mere dybttænkende sti.


APPETIZING
ADVENTURES
-
COOKBOOK
Archive
Search By Tags
Ingen tags endnu.
bottom of page