top of page

Sunes Brunkager

Send din juleopskrift ind til: borgernyt.laeserbrev@gmail.com, og så bliver din juleopskrift vist på deres helt egen artikel.

Sunes Brunkager

Det skal du bruge:

200 g smør 150 g sirup 75 g g brun farin 125 g sukker 5 g stødte nelliker 5 g stødt allehånde 5 g stødt kanel 5 g potaske udrørt i 2 spsk. vand 40 g hakkede mandler fintrevet appelsinskal fra ½ økologisk appelsin 400 g hvedemel

Sådan gør du:

Smelt smør, sirup, brun farin og sukker forsigtigt i en gryde, indtil det bliver håndvarmt. Kom krydderierne ned i smørmassen og rør dem godt ud. Rør melet i smørmassen sammen med potaskevandet, mandlerne og appelsinskal – og rør/ælt det hele sammen til en homogen dej uden at ælte for meget. Rul dejen til en pølse med en diameter på ca. 5 cm. Pak dejen ind i plastikfolie, og læg den i køleskabet i 2-3 timer eller endnu bedre i fryseren i en time eller mere. Skær tynde skiver, og læg dem på en bageplade med bagepapir. Bag kagerne ved 200°, indtil de er pænt brune uden at være for mørke (ca. 6 min.).



TIP Når du laver småkager eller tærtebunde, er det vigtigt at du ikke ælter dejen for meget. Gør du det vil kagerne have tendens til at blive seje i stedet for sprøde. Så ælt/rør endelig ikke dejen længere tid end lige til det punkt, hvor ingredienser er samlet og dejen virker "homogen" og ensartet. Dette gælder både når du ælter i hånden, i en køkkenmaskine eller i en foodprocessor.








APPETIZING
ADVENTURES
-
COOKBOOK
Archive
Search By Tags
Ingen tags endnu.
bottom of page